+46 (0)44 – 24 36 00

Uppleva

Åhus är den perfekta utgångspunkten för dina upplevelser

Upplevelser

Åhus är perfekt som utgångspunkt för en lång weekend eller semestervecka för hela familjen. Österlen, Vattenriket i Kristianstad, Blekinge skärgård, Köpenhamn allt inom rimligt avstånd.
t.ex 2 tim, menas den tid som är lämplig att avsätta på besöksmålet.

2 timmar .vattenriket

Besökscenter ligger mitt i staden Kristianstad och mitt i Biosfärområde Kristianstads Vattenrike. På pålar mitt ute i vattnet, helt i trä med ovanliga vinklar och vrår, ligger naturum som nod mellan stad och natur.

Du kan utforska utställningen på egen hand eller följa med på en guidad tur. Leta märlor i bäcken, titta på fiskar i akvariet, spana efter djur och njuta av vyn från panoramafönstret. Följ med på en hisnande flygtur med farkosten Opteryx!

Perfekt för barn.
 

3 timmar. wanås skulpturpark och konsthall

Ett av världens mest ansedda skulpturparker o konsthallar vandra runt i parken, se världskonstnärernas alster mitt i naturen ta med kaffekorg. Eller njut av deras egen restaurang. 

Trevligt även för barn.

 

2 timmar. absolut home:

Absolutvodkas svar på Irlands Guiness och Jamessons i Dubblin. Detta nya besökscentrum för 100 miljoner är ett måste på er bucket list. Lärande och mycket prisvärt.
Inget för barn, men tonåringar i målsmans sällskap är välkomna.
 

8 timmar. österlen

Alla känner till Österlen och alla vill till Österlen. Planera minst en hel dag på Österlen. Det är inte frågan om vad ni skall besöka utan vad måste vi hoppa över. Hoppa inte över Brösarps backar, Kivik, Haväng, Knäbäckshusen, Simrishamn,Brantevik,Alestenar.

3 timmar. mandelmans i rörum

Senaste årens bubblare, massor av besökare, men väldigt trevligt. Kombinera med norra delen av  Österlen, 
Brösarp, Haväng, Kivik, Stenshuvud, Knäckshusen, men glöm inte en tur en mil inåt landet på det riktiga Österlen.

3 timmar.eriksberg

Nordens största safaripark. Belägen i Blekinge bortom Karlshamn.
Här  kan ni ströva och se djuren i stora hägn och samtidigt njuta av underbar Blekinge natur.
Perfekt för barnfamiljer

12 timmar. köpenhamn nordens huvudstad

Ta buss o tåg från Åhus resort direkt till Köpenhamn centrum. Här flanerar ni på Ströget, besöker Tivoli eller det mer folkliga Backen ,äter smörrebröd och lämnar Eu med en  runda i Christiania.
 

3 timmar. ikeas museum i älmhult

I Älmhult startade allt och alla har vi en relation till Ikea, I deras nya museum följer du hela sagan om Ikeas grundare Ingvar Kamprad och möblerna ända från 50 talet till idag. Givetvis kan ni samtidigt besöka den senaste öppnade varuhuset

1-3 timmar. bada i havet

Åhus med 3 mil långgrunda sandstrand blev en populär badort redan på 1800 talets slut. Vattnet är friskt och skönt säger vi i Åhus, svalt säger andra, men är ett måste och så finns ny renoverade familjebadet Kantarellbadet också direkt vid Åhus resort.

1 timme. tre toppar glassbar

Det finns två legendariska glassställen i Sverige.Smultronstället i Söderköping och TRE TOPPAR I ÅHUS. Låtfamiljen sitta och prata med ortsbefolkning och så köar någon av er till de gigantiska glasstrutarna. Köer måste finnas för det ingår i det sociala  mönstret, ena dagen köar mannen och kvinnan är social, nästa kväll är det tvärtom.

2 timmar. gamla åhus med hamnpromenaden

Åhus är från vikingatiden och en av nordens äldsta städer. Ströva runt i de gamla kvarteren vid Åhus torg och avrunda med en promenad längs hamnen.
Ladda ner appen medeltida Åhus, så får ni en perfekt guidning.

1,5 timme. tykarpsgrottan

Vandrar under guidning runt i den gamla kalkgrottan, där bland annat delar av filmen Ronja rövardotter spelades in. Ta med kaffekorgen.
Trevligt för barn

1-3 timmar.strandpromenad

Packa ryggsäcken med fika, lite vin och en filt och vandra norrut ut över magiska Rinkaby skjutfält: Nästan alltid fritt för besökare. 

6 timmar. blekinge med hanö

Börja med ett besök på Mjällby AIF.s strandvallen och bege er sedan till fiskelägret Nogersund  och en kort båttur till Hanö,där ni kan ströva omkring och ta en fika i hamnen.
Glöm inte och köp färsk fisk eller njut på någon av restaurangerna när ni är på Listerlandet. 

Trevligt för barn

1-4 timmar. cykelturer kring åhus

Vi bröder är hängivna cyklister och Åhus regionen  är perfekt för en av alla fina dagsturer som vi  känner till: Cykla söderut  på Sydostleden, Pausa i  vår ålabod i Friseboda, bada och ta en tur till Degeberga och Vittsköfle slott. Prata med oss,vi kan allt om regionen och cykling.

3 timmar. upzone

Äventyrsbana på låg eller hög höjd. I direkt anslutning till Åhusresort. 
Trevligt för hela familjen, kombinera med en runda bangolf direkt vid äventyrsbanan.

1-3 timmar.kantarellbadet

Nya fräscha Kantarellbadet med lek o plask o simning, direkt vid havet och direkt vid Åhusresort

3 timmar. karl-fredrik på eklaholm

Årets nytillskott och superpopulärt, passa på under er resa i det sydliga Österlen.Besök Simrishamn, Brantevik, Ale stenar,Löderup, Glimmingehus osv.

2 timmar. lördagsloppis

Lions since 1982 och Åhus HBK i Åhus, inte nog, avsluta med Erikshjälpen i Kristianstad.

1 timme. vikingaborgen

Den nya Lekplatsen för de minsta i hamnen.

Boka