+46 (0)44 – 24 36 00

Uppleva

Åhus är den perfekta utgångspunkten för dina upplevelser

Upplevelser

Åhus är perfekt som utgångspunkt för en lång weekend eller semestervecka för hela familjen. Österlen, Vattenriket i Kristianstad, Blekinge skärgård, Köpenhamn allt inom rimligt avstånd.

2 tim. vattenrikets

Besökscenter ligger mitt i staden Kristianstad och mitt i Biosfärområde Kristianstads Vattenrike. På pålar mitt ute i vattnet, helt i trä med ovanliga vinklar och vrår, ligger naturum som nod mellan stad och natur.

Du kan utforska utställningen på egen hand eller följa med på en guidad tur. Leta märlor i bäcken, titta på fiskar i akvariet, spana efter djur och njuta av vyn från panoramafönstret. Följ med på en hisnande flygtur med farkosten Opteryx!

Perfekt för barn.
 

3 tim. vanås skulpturpark och konsthall

Ett av världens mest ansedda skulpturparker o konsthallar vandra runt i parken, se världskonstnärernas alster mitt i naturen ta med kaffekorg. Eller njut av deras egen restaurang. 

Trevligt även för barn.

 

2 tim. absolut home:

Absolutvodkas svar på Irlands Guiness och Jamessons i Dubblin. Detta nya besökscentrum för 100 miljoner är ett måste på er bucket list.
Inget för barn, men tonåringar i målsmans sällskap är välkomna.
 

8 tim. österlen

Alla känner till Österlen och alla vill till Österlen. Planera minst en hel dag på Österlen. Det är inte frågan om vad ni skall besöka utan vad måste vi hoppa över. Hoppa inte över Brösarps backar, Kivik, Haväng, Knäbäckshusen.

3 tim. mandelmans i rörum

Senaste årens bubblare, massor av besökare, men väldigt trevligt. Kombinera inte med Österlen, det räcker inte tiden till för.

3 tim. eriksberg

Nordens största safaripark. Belägen i Blekinge bortom Karlshamn.

12 tim. köpenhamn nordens huvudstad

Ta buss o tåg från Åhus resort direkt till Köpenhamn centrum. Här flanerar ni på Ströget, besöker Tivoli eller det mer folkliga backen ,äter smörrebröd och lämnar Eu med en  runda i Christiania.
 

3 tim. ikeas museum i älmhult

Alla har vi en relation till Ikea, I deras nya museum följer du hela sagan om Ikeas grundare Ingvar Kamprad och möblerna ända från 50 talet till idag.

1-3 tim. bada i havet

Åhus med 3 mil långgrunda sandstrand blev en populär badort redan på 1800 talets slut. Vattnet är friskt och skönt säger vi i Åhus, svalt säger andra, men är ett måste och så finns ny renoverade familjebadet Kantarellbadet också direkt vid Åhus resort.

1 tim. tre toppar glassbar

Det finns två legendariska glassställen i Sverige.Smultronstället i Söderköping och TRE TOPPAR I ÅHUS. Låtfamiljen sitta och prata med ortsbefolkning och så köar någon av er till de gigantiska glasstrutarna. Köer måste finnas för det ingår i det sociala  mönstret, ena dagen köar mannen och kvinnan är social, nästa kväll är det tvärtom.

2 tim. gamla åhus med hamnpromenaden

Åhus är från vikingatiden och en av nordens äldsta städer. Ströva runt i de gamla kvarteren vid Åhus torg och avrunda med en promenad längs hamnen.

1 tim. tykarpsgrottan

Vandrar under guidning runt i den gamla kalkgrottan, där bland annat delar av filmen Ronjarövardotter spelades in.

1-3 tim strandpromenad

Packa ryggsäcken med fika, lite vin och en filt och vandra norrut ut över magiska Rinkaby skjutfält: Nästan alltid fritt för besökare. 

6 tim.blekinge med hanö

Börja med ett besök på Mjällby AIF.s strandvallen och bege er sedan till fiskelägret Nogersund  och en kort båttur till Hanö.

1-4 tim cykelturer kring åhus

Vi bröder är hängivna cyklister och Åhus regionen  är perfekt för en av alla fina dagsturer som vi  känner till: Cykla söderut  på Sydostleden, Pausa i  vår ålabod i Friseboda, bada och ta en tur till Degeberga och Vittsköfle slott.

3 tim. upzone

Äventyrsbana på låg eller hög höjd.

1-3 tim. kantarellbadet

Nya fräscha Kantarellbadet med lek o plask o simning, direkt vid havet.

2 tim. lördagsloppis

Lions since 1982 och Åhus HBK i direkt anslutning, inte nog, avsluta med Erikshjälpen i Kristianstad.

1 tim. vikingaborgen

Lekplatsen för de minsta i hamnen.

Boka