+46 (0)44 – 24 36 00

Ålagille

Ålagille i Friseboda.


"Ett äkta ålagille kan endast upplevas i en ålabod utmed ålagilleskusten Åhus-Haväng, annars är det ett vanligt kalas med ål till"  
allt enligt ålakademien
Vi bröder är licensierade  ålafiskare och arrangerar Ålagille i vår ålabod i Friseboda. 
Ålagillesweekend varje lördag från 4 september till 13 november. Är ni minst 8 personer kan ni uppleva ett ålagille varje dag i veckan.
Ålagillesweekend ( läs mer under erbjudande) och se gärna YOU TUBE: Friseboda the movie eller Friseboda 2

TACK FÖR I ÅR. Det är väldigt trevligt att ni verkligen uppskattar våra unika ålagille och trots Corona kommit fler än 2019, så hoppas vi ses 2021.

EXTRAhelg: På grund av det stora intresset för ålagille i år, så har vi nu lagt in även  LÖRDAGARNA den 6  och 13 November 2021 i schemat.
Så här går det till
Samling 18.30  Ålafiskarna Mats/max berättar både skrönor o sanningar om ålakusten
Därefter går vi in i den av stearinljus upplysta boden och sätter oss till bords, Ålafiskarens vals är alltid det som samlar oss.
Ålamenyn
Ålasoppa ( en gastronomisk överraskning) 
                      &
Luad ål med ost ( gastronomisk höjdpunkt)
                       &
Kokt ål med senapsås och ättika ( skåningarnas favorit)
                      &
Stekt ål med äpple och päregröt ( ålafiskarnas favorit)
                      &
Rööögaaad ål med äggröra   ( rökt av ålakungen Sven-Willhelm Nilsson)
                      &
Äpplakaka med vaniljsås ( serveras med Kaffet)

Allt sköljs ner med öl o vatten 
Om någon i sällskapet ( troligtvis inte skåning) inte äter ål, så får de också fem rätter, då blir det fisk o grönt.
Pris: Ålagillesweekend: Logi i dubbelrum, frukost, Ålagille med lättöl, vatten, skrönor, sånger och allt som hör till. 1595kr ink moms
Endast ålagille 775kr
Traditionen bjuder att ni har med er egna alkoholhaltiga drycker(snaps o öl) men  varför inte dricka ett glas vin till ålen.
SE BILDGALLERI
Förslag till soppan o kokt ål :nr 2185 Chateau du cleray Muscadet et Maine 89kr, eller nr 2275 Muscadet sevre et maine sur lie 85kr
Luad, stekt och röögad ål (mycket syra) nr 6311Stoneleigh Sauvignon Blanc 109kr eller nr 4184 Sauvignon Blanc de Lurton 99kr

SENASTE NYTT
PS: I september hade vi ett tyskt tv team, som följde vårt ålagille och ålafiske i två dagar för Tysklands största reseprogram.
(se bildcollage) när Max pratar ål.
PS: RESA MED ÅL: Den norske journalisten Kronlunds bok ( se bildcollage) RESA MED ÅL har lockat många nya till våra ålagille.
Ett helt kapitel har han ägnat åt oss och vårt ålagille i Friseboda.
PS: Våra gillen i Friseboda har av Kristianstad kommun utsetts som GULDAMBASSADÖRER.

Boka