+46 (0)44 – 24 36 00

Åhus kultur

ÄNTLIGEN. ÅLAKUSTEN har av UNESCO blivit utsett till ett VÄRLDSARV. Sverige har fjorton världsarv. tex. Skogskyrkogården, Gammelstaden i Luleå, Grimmeton i Halland, men nu har Sverige även två immateriella världsarv: Ålakusten och Sagobygden kring Ljungby.
Immateriellt Världsarv: En historisk regional företeelse som fortfarande är igång och utvecklas. Redan 2009 gjorde jag första tidningsartikeln om att Ålakademien skall bli ett världsarv. Elva år senare är det klart, det tog trettio år innan vårt förslag om Absolut home gick igenom, så detta var snabbt.

ÅHUS har alltid varit  Ål-Brännvin-Tobak o glass men det finns givetvis mycket mer i detta gamla men moderna unga samhälle. Se till att besöka Åhus under din kommande semester i Skåne!
 

Solnedgaang vid havet - Upplev AAhus kultur paa din semester i Skaane

Ålagille i Friseboda

"Ett äkta ålagille kan endast upplevas i en ålabod utmed ålagilleskusten Åhus-Haväng, annars är detta ett vanligt kalas med ål till."

Allt enligt ålakademin

Ålagille weekend, varje helg från September till November. Vi har har ålagille de flesta dagar i veckan och är ni minst 8 personer kan ni alltid boka in er upplevelse.

Semester i Skaane - AAlagille i Friseboda

Absolut vodka

Är inte sprit, ABSOLUT är ett fenomen. Varje droppe tillverkas i Åhus. Nya besökscentrat ABSOLUT HOME är helt unikt. Ett absolut måste när ni besöker Åhus.
 

Semester i Skaane - upplev Absolut Home

Åhusglass

Det finns två ställen i Sverige där glassköer ingår i det sociala mönstret. Smultronstället i Söderköping och TRE TOPPAR i Åhus.
 

Semester i Skaane - AAhusglass

Medeltida åhus

Appen tar dig på en 2,8 km lång vandring förbi medeltida sevärdheter, hamnpromenaden, restauranger och butiker.

Medeltida Åhus - Semester i Skåne - Google Play 
Medeltida Åhus - Semester i Skåne - App Store

Utforska medeltida AAhus under er semester i Skaane
Boka